Skocz do zawartości
Tomek9248

beGM - Free Agency - komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

ja oferty wysłałem tylko zedytowałem pierwszy post

@Ashigaru

Faktycznie.

Następnym razem oznaczaj mnie proszę, to ułatwia proces.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
45 minut temu, Eld napisał:

Jak do Sacto wejdzie Clarkson to Rose'a nie wezmą. Tam jest warunek:

1. Jordan Clarkson 14 066, 280/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (6 861,600/7 204,680)

2. Derrick Rose 12 074,50/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (5,890,000/6,184,500) -taxpayer MLE

*jeżeli nie 1

Rose w Bostonie też nie bo również jest warunkowanie i raczej na pewno Tima Hardawaya zgarną, a mają przed Rose jeszcze Fourniera i Clarksona.

Przypominam, że piąta oferta Bostonu na Grahama jest nieprawidłowa.

Jeśli Bucks nie dostaną Reggiego, to sorry, ale Rose powinien odrzucić propozycję. W IV turze wystartuje po niego team z ROOM MLE i PO. Wystarczy mu tylko chwilę poczekać.

No nie jest doprecyzowane z czego ta kasa, a powinno być. Tak mówi regulamin, że jeśli oferta idzie z wyjątku należy podać z jakiego.

Jak odrzucamy oferty na RFA bo nie mają rozpisanych kontraktów dokładnie, to nie powinno się tu robić wyjątku. Ale to nie moja brocha decydować o tym. Radni i tak w dupie mają moje zdanie, a niektórzy PMki i rozmowy.

Zmieniłem warunki przy Rose/Jackson/Danilo/Batum/Milsap tak mi się przynajmniej wydaje. Jeżeli dobrze myśle to tylko 7,8 jest zależne w tej chwili od Clarksona .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, shevcu napisał:

Zmieniłem warunki przy Rose/Jackson/Danilo/Batum/Milsap tak mi się przynajmniej wydaje. Jeżeli dobrze myśle to tylko 7,8 jest zależne w tej chwili od Clarksona .

1. Jordan Clarkson 14 066, 280/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (6 861,600/7 204,680) 

2. Derrick Rose 12 074,50/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (5,890,000/6,184,500) -taxpayer MLE

3. Reggie Jackson 12 074,50/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (5,890,000/6,184,500) -taxpayer MLE

*jeżeli nie 2

---------------------------

Czyli Clarksona chcesz, nie wiem z czego, z early birdów (?), a nie zależnie od tego chcesz jeszcze Rose'a z taxpayer MLE? 

Poza tym nie powinieneś tego zrobić dopiero na etapie reofert, a nie kontrofert skoro składałeś im oferty? Kontroferty służą do składania ofert graczom którzy dostali oferty, a Ty tu wykorzystujesz oferty, konroferty i zapewne za chwilę reoferty. 

Można tak w ogóle?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
5 minut temu, Eld napisał:

1. Jordan Clarkson 14 066, 280/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (6 861,600/7 204,680) 

2. Derrick Rose 12 074,50/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (5,890,000/6,184,500) -taxpayer MLE

3. Reggie Jackson 12 074,50/2 (1+1PO) - rozłożenie kontraktu (5,890,000/6,184,500) -taxpayer MLE

*jeżeli nie 2

---------------------------

Czyli Clarksona chcesz, nie wiem z czego, z early birdów (?), a nie zależnie od tego chcesz jeszcze Rose'a z taxpayer MLE? 

Poza tym nie powinieneś tego zrobić dopiero na etapie reofert, a nie kontrofert skoro składałeś im oferty? Kontroferty służą do składania ofert graczom którzy dostali oferty, a Ty tu wykorzystujesz oferty, konroferty i zapewne za chwilę reoferty. 

Można tak w ogóle?

Nie można, chyba że Twoja kontroferta ma być liczona jako osobna oferta.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
13 minut temu, fluber napisał:

Nie można, chyba że Twoja kontroferta ma być liczona jako osobna oferta.

Tego też nie można bo regulamin mówi wyraźnie, że nie można składać dwóch różnych ofert w jednej turze jednemu graczowi.

  • 5.37a: Jedna drużyna może złożyć jednemu graczowi tylko jedną ofertę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)
27 minut temu, fluber napisał:

Nie można, chyba że Twoja kontroferta ma być liczona jako osobna oferta.

Chwila czyli u mnie i tak a tak wszystko uwarunkowane jest od ofert i mogę zmienić dopiero to na etapie reofert? Bo jeżeli tak to wyślę pewnie to samo Ashi. Clarkson jest z non birdow

13 minut temu, Eld napisał:

Tego też nie można bo regulamin mówi wyraźnie, że nie można składać dwóch różnych ofert w jednej turze jednemu graczowi.

  • 5.37a: Jedna drużyna może złożyć jednemu graczowi tylko jedną ofertę.

Oferta jest taka sama tylko uwarunkowanie oferty jest inne. To chyba jest różnica.

Edytowane przez shevcu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no to jest pytanie do Rady - ja też wysyłałem zmianę uwarunkowania i moje zmiany nie zostały wrzucone, a u innych widzę że tak

domagam się równego traktowania :D 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie mam ostatnio za wiele czasu, więc nie wiem czy już było, ale Bruce Brown spada do IV tury, bo nie dostał żadnej prawidłowej oferty. Graham chyba zresztą też.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Teraz, karpik napisał:

Nie mam ostatnio za wiele czasu, więc nie wiem czy już było, ale Bruce Brown spada do IV tury, bo nie dostał żadnej prawidłowej oferty. Graham chyba zresztą też.

Na czym polega niepoprawność oferty? Są dwa lata gwarantowane, a dopiero w III roku jest opcja.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Eld napisał:

Na czym polega niepoprawność oferty? Są dwa lata gwarantowane, a dopiero w III roku jest opcja.

No, a mają być 3 lata bez opcji.

A nie, nie mają, no, widać, że mam mało czasu ;)

Edytowane przez karpik

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, karpik napisał:

No, a mają być 3 lata bez opcji.

Po pierwsze to który punkt CBA FAQ o tym mówi bo siedzę od 15 minut i nic takiego nie widzę. Zawsze było pisane, że MUSI mieć gwarantowane 2 lata ( PO się nie liczy ), a w trzecim roku można mu dołożyć opcje. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
14 minut temu, karpik napisał:

 Graham chyba zresztą też.

No, Graham będzie musiał podjąć QO:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, fluber napisał:

No, Graham będzie musiał podjąć QO:)

Niekoniecznie, bo po raz kolejny coś wypływa po fakcie, czyli po ogłoszeniu ofert. Jestem więcej niż pewien, że RFA ma mieć dwa lata gwarantowane, a nie trzy. Zawsze tak było pisane. Zresztą, Bruce Brown to gracz wybrany w II rundzie. 

Jeśli mi @karpik nie wskaże który to punkt w CBA, albo ja tego nie odkopię to Graham niech lepiej sobie poczeka na IV turę bo może tam na niego czekać pełne room MLE i kilka zawiedzionych teamów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Eld napisał:

Niekoniecznie, bo po raz kolejny coś wypływa po fakcie, czyli po ogłoszeniu ofert. Jestem więcej niż pewien, że RFA ma mieć dwa lata gwarantowane, a nie trzy. Zawsze tak było pisane. Zresztą, Bruce Brown to gracz wybrany w II rundzie. 

Jeśli mi @karpik nie wskaże który to punkt w CBA, albo ja tego nie odkopię to Graham niech lepiej sobie poczeka na IV turę bo może tam na niego czekać pełne room MLE i kilka zawiedzionych teamów.

Z tego co widzę to Graham ma tylko umowę 1+PO od Bostonu?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Teraz, fluber napisał:

Z tego co widzę to Graham ma tylko umowę 1+PO od Bostonu?

Czyli po prostu spada do IV tury, bo tej oferty nie ma ( jest nielegalna ) i nie będzie podlegała głosowaniu.

38 minut temu, karpik napisał:

 

A nie, nie mają, no, widać, że mam mało czasu ;)

Czyli oferta dla Browna rozumiem jest ok? Ty chcesz mnie o zawał przyprawić czy co do ku*wy?

Dobrze, że zauważyłem, iż edytowałeś post. Przez Ciebie mi zupa ostygła.

Ale Graham i tak leci do IV rundy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Ale kurde odwalacie z tym grahamem, to już trzecia tura panowie i już w poprzedniej turze była gadka ze to RFA, obudźcie się… halo!
 

Sam Dałbym mu lekko 56/4 jakbym tylko mógł, a on tu widzę za jakieś BaE bedzie grał jak tak dalej pójdzie. 
 

 

I doprecyzujcie w końcu punkt regulaminu o zmianach priorytetów, bo ja go Rozumiem tak: Tylko kontroferta na innego gracza może zmienić kolejnosc i warunki. 
 

np. Daje w 1czesci:

1. Nurkic 2. Bam* tylko jeżeli nie 1 3.Turner* tylko jeżeli nie 1 i 2

w kontrofercie daje jeszcze Anthony Davis

1. Nurkic 2. DAVIS*tylko jeżeli nie 1 3.Bam tylko jeżeli nie 1i 2 itd itd.

 

tak wynika WG MNIE z zapisu - tylko kontroferta może coś zmienić. 
tu widzę dwa problemy -

A) przy okazji dzisiejszych  kontrofert poszły zmiany priorytetów wyznaczonych wcześniej, niezależnych od danej kontroferty.  Można tak w końcu czy nie ? 
 

czy mogę dać w pierwszej czesci 1. Nurkic 2. Bam 3. turner, w kontrofercie dodać AD ale zmienić tez przy okazji całkiem kolejnosc tej trójki? 1. turner 2. AD 3. Bam 4. Nurkic ??

 

No chyba nie mogę a widzę ze niektórzy chyba chcą tak zrobić (Szulim) wiec warto to wyjaśnić w końcu. 

b )  ludzie wyraźnie nadal nierozrozniaja terminu reoferta i kontroferta. Można w reofertach zmieniać kolejnosci i priorytety czy nie ?? 


 

 

Edytowane przez RonnieArtestics

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ej, czy ja dobrze widzę, że Knicks nie skorzystali z prawa do złożenia choć by dwóch kontrofert na III turę po przegapieniu terminu na oferty?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@RonnieArtestics ja bardziej oburzam się że niektórzy tak zrobili :D a ja dostałem info że na takie zmiany są reoferty i grzecznie czekam 

choć nie ukrywam że wysłałem również do Ashiego opcje, że jeżeli źle interpretuje REgulamin to proszę o zmianę prio teraz - natomiast wrzuca została kontra bez zmian priorytetów i uznałem że tak ma być

ale inni je zmienili i to mnie nerwuje trochę :D 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, Szulim napisał:

@RonnieArtestics ja bardziej oburzam się że niektórzy tak zrobili :D a ja dostałem info że na takie zmiany są reoferty i grzecznie czekam 

choć nie ukrywam że wysłałem również do Ashiego opcje, że jeżeli źle interpretuje REgulamin to proszę o zmianę prio teraz - natomiast wrzuca została kontra bez zmian priorytetów i uznałem że tak ma być

ale inni je zmienili i to mnie nerwuje trochę :D 

Dobra już nie róbcie awantury mi się popierdolily nazwy i myslalem ze już teraz to trzeba zrobić. Wielka awantura od razu :):):) proszę o spokój ;)

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.