Qcin_69 4126 Napisano 15 Sierpnia 2022 5 minut temu, january napisał: Bardziej Lech Poznań i Rutkowscy z Rząsą. Byle się w excelu zgadzały cyferki nIetrafione porównanie, Minnesota nigdy młodych i utalentowanych nie pchnęła dalej, już może bliżej temu do primu Wengera Williams-Campbell Khris-Bergkamp Tatum-Henry Booker-Vieira Lamelo- Pires Tate- Ljungberg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 860 Napisano 15 Sierpnia 2022 A gdzie Moore ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qcin_69 4126 Napisano 15 Sierpnia 2022 9 minut temu, LAF napisał: A gdzie Moore ? dowiesz się w swoim czasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RonnieArtestics 3290 Napisano 15 Sierpnia 2022 4 godziny temu, tangiers napisał: Zacieta walka o 2 miejsce sie szykuje w tym roku. Cos czuje, ze Lamelo zima opusci Sote. Po dodaniu Middletona maja gorszy fit niz w mistrzowskim sezonie, a konkurencja jest silniejsza. Gra Balla nijak nie pasuje do Bookera/Middletona/Tatuma. Za to cp3 swietnie fituje, nie wiem jeszcze tylko jak Laf to zmieści Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9016 Napisano 16 Sierpnia 2022 13 minut temu, Reikai napisał: Ja głosuje na najlepszy zespół z jak największą rolą, żaden 6thman i 10 minut na mecz, to jest zbyt ambitny gościu zeby iść po pierścień i siedzieć na ławce w wieku 31 lat. Jak Lakers dadzą mu s5 to idzie do Lakers. Jak inny contender mu to da, to idzie tam. Ale czemu, skoro w RL jest dokładnie odwrotnie? 1. There’s a competition to be had for the starting point guard job — head coach Ty Lue said so himself 2. I don’t have to do it every night, I don’t have to be Batman every night for us to win,” Wall said last Saturday at Las Vegas Summer League. “That’s the ultimate goal for me at this part of my career, I don’t want to have to be the Batman every night to try to win. On our team that we have, I think anyone can be Batman.” 3. But for now, Wall is one of the early front runners for Sixth Man of the Year. 4. Just a first-class organization (no o Bulls tego nie można przecież powiedzieć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3792 Napisano 16 Sierpnia 2022 1. Kurtuazja i szacunek wobec Reggiego. Co ma powiedzieć? Nie staraj się Reggie w lato bo i tak c***a pograsz? 2. No właśnie o to chodzi, że będzie miał obok PG I KL w realu, że zejdzie mu z barków gra jako pierwsze i jedyne skrzypce. Nie ma nic o tym, że chętnie pogra z lineupach że zwokami Batuma. 3. W sensie artykuł z Espn to nagle jakiś dowód? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9016 Napisano 16 Sierpnia 2022 2 minuty temu, Reikai napisał: 1. Kurtuazja i szacunek wobec Reggiego. Co ma powiedzieć? Nie staraj się Reggie w lato bo i tak c***a pograsz? 2 minuty temu, Reikai napisał: 3. W sensie artykuł z Espn to nagle jakiś dowód? W sensie: 1. RL Clippers absolutnie nie obiecali mu miejsca w s5, wygląda na to, że w tym s5 nie będzie, a Ty stawiasz to nagle jako priorytet 2. Wall zdecydowanie za priorytet obrał wygrywanie, a nie błyszczenie w świetle reflektorów jako top gwiazda. Nikt mu tego lepiej nie zapewnia niż Lakers A ogólnie obietnica pt. "będzie u mnie starterem" została już tyle razy złamana, że jest nic niewarta;) Ja takiej nie złożę, bo nie wiem jak będzie grał Wall, a poza tym idealnie pasuje jako 6man w LAL (i w RL Clippers). Problem jest taki, że pewnie ktoś ją złoży, znów nie dotrzyma (bo np wypierdoli Jacksona jak Sota, Kennarda jak Knicks, albo Wall będzie fatalny i przy tym jak w Clipps będzie grał z ławki to ktoś napisze "no u mnie jak w RL"), a ja przed taki bullshit mogę stracić gracza w głosowaniu 7 minut temu, Reikai napisał: 2. No właśnie o to chodzi, że będzie miał obok PG I KL w realu, że zejdzie mu z barków gra jako pierwsze i jedyne skrzypce. Nie ma nic o tym, że chętnie pogra z lineupach że zwokami Batuma. Ale Ty wiesz, że jest coś takiego jak staggerowane lineupy, a ja zawsze gram na przynajmniej 1 (zazwyczaj 2) swoich SS na parkiecie ? I w Clipps pewnie jeśli będzie 6manem to będzie podobnie? Plus jak mówię "first-class organization" cytując Walla, a to z marszu eliminuje przykładowych Bulls. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzy110 1317 Napisano 16 Sierpnia 2022 Ja to bym widział powrót Reggiego do Detroit. Jedyneczka cały czas dostępna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3792 Napisano 16 Sierpnia 2022 @january trochę mi się nie chce za bardzo drążyć tematu, bo dla mnie Wall może grac na Plutonie nawet, nie bardzo mnie to obchodzi, ale pisanie ze Wall na pewno będzie 6th manem, bo jakiś mosiek na ESPN tak napisał jest niepoważne, nie dajesz goscia tej klasy na ławkę bo starterem jest Reggie Jackson i dobrze o tym wiesz, że będzie starterem tylko tu Goebelsujesz :P. Cała reszta to kurtuazja, team chemistry i wymaganie zapracowanie na cokolwiek, dlatego go nie ogłosili od razu s5, ale to absolutnie nie oznacza że będzie wchodził z lawki, bądźmy poważni. Równie dobrze mógł iść w tym roku do RL Warriors gdzie byłby sobie 6thmanem i mógł walczyć o pierścień, a jednak wybrał zespół gdzie oprócz poziomu będzie miał minuty. Wybrał wygrywanie + ważna rola, a nie wygrywanie i c*** z resztą. Za 3--4 lata może tak, nie teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9016 Napisano 16 Sierpnia 2022 8 minut temu, Reikai napisał: ale to absolutnie nie oznacza że będzie wchodził z lawki, bądźmy poważni. I nie oznacza, że nie będzie;) Dlatego s5 nie powinno być imo argumentem przy Wallu, bo nic na to nie wskazuje. 9 minut temu, Reikai napisał: Równie dobrze mógł iść w tym roku do RL Warriors gdzie byłby sobie 6thmanem i mógł walczyć o pierścień, a jednak wybrał zespół gdzie oprócz poziomu będzie miał minuty. Wybrał wygrywanie + ważna rola, a nie wygrywanie i c*** z resztą. Za 3--4 lata może tak, nie teraz. Nah, primo GS musieliby mu ofertę złożyć, a secundo on nie poszedł do Clipps za minimum, o czym warto pamiętać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RonnieArtestics 3290 Napisano 17 Sierpnia 2022 Przede wszystkim Na c*** Ci ten wall w ogóle january ? Trzy strony najebales o gościa który u ciebie dostanie 10-15 minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3792 Napisano 17 Sierpnia 2022 4 minuty temu, RonnieArtestics napisał: Przede wszystkim Na c*** Ci ten wall w ogóle january ? Trzy strony najebales o gościa który u ciebie dostanie 10-15 minut. Do tego nie broni, a w ostatnim grającym sezonie rzucał gorzej niż Brick, a tacy niby w Lakers nie mogą grac Wall w Clippers powinien być zajebisty, ale szansa na potrójne oglądanie meczów z ławki przez kontuzje całego trio Clippers jest chyba jeszcze bardziej oczywista niż to,że AD się połamie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9016 Napisano 17 Sierpnia 2022 6 godzin temu, RonnieArtestics napisał: Przede wszystkim Na c*** Ci ten wall w ogóle january ? Trzy strony najebales o gościa który u ciebie dostanie 10-15 minut. Płacę SS maxy po to by zbierać topowych vets za minimum. Pojawił się potencjalnie (ofk są znaki zapytania) topowy vet za minimum, więc oczywiście, że idę po niego na pełnej. 6 godzin temu, Reikai napisał: Do tego nie broni, a w ostatnim grającym sezonie rzucał gorzej niż Brick, a tacy niby w Lakers nie mogą grac Broni i rzucał 39% catch and shoot;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAF 860 Napisano 17 Sierpnia 2022 Na ten moment Johnowi najbliżej jest do Chicago według mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
january 9016 Napisano 17 Sierpnia 2022 Żądam w końcu paycutów od rolesów przy moim historycznym mistrzowskim teamie! A przecież tu ma nawet nie być paycutu, tylko równa ofeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10178 Napisano 17 Sierpnia 2022 9 minut temu, january napisał: Żądam w końcu paycutów od rolesów przy moim historycznym mistrzowskim teamie! A przecież tu ma nawet nie być paycutu, tylko równa ofeta. W rl wall poszedł do Clippers a Ty próbujesz obrócić kota ogonem żeby poszedł do lakers. To tak jakby w jakimś piłkarskim begm ktoś próbował przekonywać że skoro Lewandowski poszedł do Barcelony ( mocny team) to w piłkarskim begm pójdzie do realu madryt ( bo real wygrał LM i mistrzostwo) . A Westbrook jest z la, czeka na ofertę i możesz mieć hof-a w końcówce prime za minimum to nie chcesz złożyć oferty. Tylko wrzucasz minimum covingtonowi i płaczesz że nie możesz podpisać weterana za minimum. Eh... Mind games... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tecu 2505 Napisano 17 Sierpnia 2022 2 godziny temu, january napisał: Płacę SS maxy po to by zbierać topowych vets za minimum A oni myślą, że dlatego, że na nie zasługują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo81 1637 Napisano 17 Sierpnia 2022 44 minuty temu, january napisał: Żądam w końcu paycutów od rolesów przy moim historycznym mistrzowskim teamie! A przecież tu ma nawet nie być paycutu, tylko równa ofeta. A skąd wiesz, co ma być? Jakie w końcu? Ciągle żądasz Tu nie chodzi o paycut nawet. Zagwarantuj Wallowi S5 i sam na Ciebie zagłosuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik 4227 Napisano 17 Sierpnia 2022 Nie wiem czy to ważne czy nie, ale do tej pory źle liczyliśmy minimalne kontrakty dłuższe niż jeden sezon dla weteranów z 3-letnim lub większym stażem. Chodzi o to, że zasada wedle której liga zwraca różnicę między kwotą wypłacaną graczowi a minimalnym kontraktem gracza z dwuletnim stażem jest stosowana WYŁĄCZNIE dla ROCZNYCH umów bez żadnych dodatkowych opcji. Przykładowo John Wall (10-letni staż) jeśli dostanie ofertę rocznego minimalnego wynagrodzenia, zarobi $2,905,851, ale do salary cap oraz klubowych finansów liczyć się będzie $1,836,090, różnicę zwraca liga. Jeśli jednak ten sam Jasiu otrzyma minimalny kontrakt 1+1 z drugim rokiem PO (częsta praktyka u nas), to kontrakt ten liczyć się będzie normalnie, liga nie zwróci ani centa. Oznaczam Radnych, żeby nikomu to nie umknęło @Ashigaru @ozzy110 @Szulim @LONGER01 Przy okazji mam pytanie czemu w III turze drużyny mogą złożyć tyle samo ofert co w poprzednich turach, czyli 6? Zawsze w tej turze było więcej slotów niż w turach poprzednich (pula graczy znacząco się zwiększa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10178 Napisano 17 Sierpnia 2022 @karpik może źle kojarzę ale czy ta wartość minimum niezależnie od długości kontraktu to nie było jedno z tych uproszczeń które miało zbliżać nasze wydatki do realnych w NBA? Nawet jeżeli nie, to i tak warto to zachować bo taka zmiana oddalilaby nas od kwot jakie dostają gracze w rl NBA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach