Skocz do zawartości
Tomek9248

beGM - Free Agency - komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, fluber napisał:

No przepraszam bardzo, kultura organizacji nie ma już żadnego znaczenia??? 

Dlatego napisałem raczej! :) 

4 minuty temu, LAF napisał:

Mogę podać, że ostatnio wielu czołowych graczy z F.A wybierali Mia/Bkn/Lal. Co oznacza, że kierowali się siłą drużyny a nie przeglądali kogo tam ostatnio przehandlowali. 

Ale wskazałeś jakiś przykład handlu superstara bez powodu w RL? No nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, january napisał:

W RL to poszedł po prostu do najlepszej (i stabilnej) ekipy jaka się po niego zgłosiła;) 

Po 3 latach bycia u nas w loterii Wall wskoczy z miejsca do naszego najmocniejszego mistrza w historii, tu raczej nie widzę w ogóle pola do dyskusji :) Idealny sezon dla niego by spokojnie dostać pierścień, gdy finanse nie mają żadnego znaczenia.

Różne są abstrakcyjne idee, ale pomysł, że taki vet wybierze minimum gdzieś indziej niż przy boku tercetu Curry-Bron-Butler to już byłaby przeginka :P 

Apropo tego mistrza to się dziwię że ludzie jeszcze nie rozważają TR Butlera bo patrząc na jego karierę to raczej on preferuje być samcem alfa w drużynie a tutaj swoje prime marnuje aby być ledwo trzecia opcja👏

Jak jeszcze jestem w stanie uwierzyć w jeden sezon po misia jako trzecia opcja tak teraz jak nie będzie odgrywał wyraźnie ważniejszej roli to nie sądzę aby był zadowolony ze swojej pozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, kuba2419 napisał:

Apropo tego mistrza to się dziwię że ludzie jeszcze nie rozważają TR Butlera bo patrząc na jego karierę to raczej on preferuje być samcem alfa w drużynie a tutaj swoje prime marnuje aby być ledwo trzecia opcja👏

Jak jeszcze jestem w stanie uwierzyć w jeden sezon po misia jako trzecia opcja tak teraz jak nie będzie odgrywał wyraźnie ważniejszej roli to nie sądzę aby był zadowolony ze swojej pozycji.

Właśnie klepnął extension do 2026 roku, więc chyba jest zadowolony.

Wiemy już z perspektywy czasu to co ja pisałem od początku - z Sixers odszedł, bo idioci nie chcieli dać mu maxa i wybrali Simmonsa-Harrisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, january napisał:

Właśnie klepnął extension do 2026 roku, więc chyba jest zadowolony.

Wiemy już z perspektywy czasu to co ja pisałem od początku - z Sixers odszedł, bo idioci nie chcieli dać mu maxa i wybrali Simmonsa-Harrisa.

Ale to nie wyklucza TR w trakcie sezonu albo po sezonie 😉 zresztą podobnie w przypadku Hwrdena, Pelicans dostali kredyt zaufania a teraz muszą zrobić konkurencyjna drużynę dla JH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kuba2419 napisał:

Ale to nie wyklucza TR w trakcie sezonu albo po sezonie 😉 zresztą podobnie w przypadku Hwrdena, Pelicans dostali kredyt zaufania a teraz muszą zrobić konkurencyjna drużynę dla JH

Chętnie wysłucham uzasadnienia takiego TR;)

"Lakers, w których gram są zbyt mocni. Ja jako Jimmy Butler wolę iść do jakiejś fatalnej organizacji typu Grizzlies, w związku z czym składam TR" :D 

Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że Butler nie powiwinien podpisywać tej umowy, bo on jako przydupas już jest spełniony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, january napisał:

"Lakers, w których gram są zbyt mocni. Ja jako Jimmy Butler wolę iść do jakiejś fatalnej organizacji typu Grizzlies, w związku z czym składam TR" :D 

Powodzenia!

Można sobie wyobrazić scenariusz durantowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, fluber napisał:

Można sobie wyobrazić scenariusz durantowy

Nie widzę paraleli tbh.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Prawda jest taka, że Butler nie powiwinien podpisywać tej umowy, bo on jako przydupas już jest spełniony. 

Jak widać miał inne zdanie i to miażdżącym stosunkiem głosów 24-4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, january napisał:

Ale wskazałeś jakiś przykład handlu superstara bez powodu w RL? No nie.

No napisałem przecież, że w realu jest lekko odmienna sytuacja. Tutaj byłby atak po doliczeniu LT na drużynę za ponad 200. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, january napisał:

Nie widzę paraleli tbh.

Jeden z najlepszych teamów w historii, dwa pierścienie, ambicje by zdobyć tytuł jako 1 opcja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, january napisał:

Powodzenia!

Pewnie nie Grizzlies chociaż akurat w Memphis potrzeby jest jeszcze jakiś superstar aby móc na spokojnie włączyć się do walki o finały i to nie jednorazowo.

Ale argumentacja wyjścia z cienia Brona i SC myślę że już by bardziej dotarło do ludzi oraz samego Jimmiego😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, fluber napisał:

Jeden z najlepszych teamów w historii, dwa pierścienie, ambicje by zdobyć tytuł jako 1 opcja. 

Ale KD nie złożył w GS TR ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, january napisał:

Ale KD nie złożył w GS TR ;) 

No bo skończył mu się kontrakt. Ale gdyby się nie kończył to pamiętając okoliczności odejścia Duranta z gsw nie mam wątpliwości że zlozylby trade request

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, fluber napisał:

No bo skończył mu się kontrakt. Ale gdyby się nie kończył to pamiętając okoliczności odejścia Duranta z gsw nie mam wątpliwości że zlozylby trade request

Przecież Butlerowi się kończył w 2023 roku kontrakt i właśnie go przedłużył do 2026.

15 minut temu, kuba2419 napisał:

Ale argumentacja wyjścia z cienia Brona i SC myślę że już by bardziej dotarło do ludzi oraz samego Jimmiego😉

Raczej nie, pamiętaj, że mogę wysłać go gdziekolwiek wtedy.

12 minut temu, MarcusCamby napisał:

W sumie TR Butlera to nie jest zły pomysł. 

W sumie, jak dzięki Wam będę mógł zrobić Minnesotę z oddaniem starszej gwiazdy to nie jest taki zły pomysł :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, january napisał:

Przecież Butlerowi się kończył w 2023 roku kontrakt i właśnie go przedłużył do 2026.

A czy ja pisze ze zlozy tr teraz zaraz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, fluber napisał:

A czy ja pisze ze zlozy tr teraz zaraz? 

Teraz by nawet nie mógł do pół roku po podpisaniu extension. Ogólnie temat na pewien czas do zamknięcia, ale jakbyście mi sami dali możliwość zrobienia Minnesoty swojej gwieździe to byłoby w sumie bardzo ciekawe nie powiem :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LA Lakers

1. SnT Jimmy Butler do Raptors 3+1 PO max. Do Lakers CJ McCollum + 2020 TOR/CHI worse 1st

Moim zdaniem to wyglada o wiele gorzej niż trade George’a i Aytona. Wycofałeś się w prawdzie, ale jednak fakt jest taki, że nie widziałeś miejsca dla swojego gracza. 

W każdym bądź razie jakoś później czołowi gracze z F.A nie mieli problemu aby pójść do Lakers po takim czymś dlatego uważam, że nie masz racji pusząc o jakimś „szmaceniu gwiazd”. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, LAF napisał:

W każdym bądź razie jakoś później czołowi gracze z F.A nie mieli problemu aby pójść do Lakers

Robert Covington

• Pacers: 41,000,000/2+1 PO, TK 10%
  • Cavaliers: 34,650,000/2+1 PO
  • Warriors: 34,000,000/1+1 PO
  • Lakers: min/1+1 PO
  • Zawodnik odrzuca wszystkie oferty

Że RCov tego nie podpisał, to skandal!

Organizacja Lakers tak dobrze przecież wyceniła jego umiejętności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, LAF napisał:

LA Lakers

1. SnT Jimmy Butler do Raptors 3+1 PO max. Do Lakers CJ McCollum + 2020 TOR/CHI worse 1st

Moim zdaniem to wyglada o wiele gorzej niż trade George’a i Aytona. Wycofałeś się w prawdzie, ale jednak fakt jest taki, że nie widziałeś miejsca dla swojego gracza. 

W każdym bądź razie jakoś później czołowi gracze z F.A nie mieli problemu aby pójść do Lakers po takim czymś dlatego uważam, że nie masz racji pusząc o jakimś „szmaceniu gwiazd”. 

A znasz w ogóle tą historię, czy tylko radośnie powtarzasz to co Ci Twój ciechociński szef przekazał? Bo była wiele razy tłumaczona. I napisanie "nie widziałeś miejsca dla swojego gracza" jest w tym przypadku abstrakcją akurat i każdy Ci to tu powie.

Plącz tam się ile chcesz, mi już szkoda czasu na Ciebie. Na FA i tak jesteś na +-27 miejscu w oczach wolnych agentów. Nie trzeba było wysyłać Lillarda i George'a bez powodu do tankerów.

Przecież George i Lillard we wszystkich wywiadach, podcastach i rozmowach koszykarzy w NBA nieustannie powtarzają, by iść gdziekolwiek tylko nie do tych szmaciarzy z Wolves, którzy all-nba graczy traktują jak worki kartofli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi