Skocz do zawartości
january

Los Angeles Lakers 2017/18

Rekomendowane odpowiedzi

nie to zadanie lidera, którym byłby George.

Ball, Ingram, Randle, Kuzma. Clarkson czy jeszcze nawet jakiś Lopez to chyba nie wiele gorsza opcja niż za rok Westbrook, 30milionowe zwłoki Melo i Adams( o ile go nie przehandlują by zarobić na utrzymać "wielką" trojce)

George nie jest PO game changerem i z supportem Lakers mógłby maks skończyć na drugiej rundzie. z Westbrookiem ryzyko jest mniejsze i jakiegoś weterana lub role playersów jest znacznie łatwiej dobrać . ja wolałbym romans z Westbrookiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogólnie zgadzam się, że Ingram jako propect jest niedoceniany, ale chyba Ty też nie doceniasz Porzinginsa dla którego sky is the limit również jak najbardziej, do tego wszedł do NBA z buta i z miejsca już teraz w 3 sezonie ma mega impact, mimo wielu przeszkód w rosterze, organizacji i na ławce trenerskiej(a konkretnie to jak jest prowadzony przez niego atak).

Chyba nie lubisz tego Porzinginsa co?Zaczęło się od Russell > Porzingins, teraz Ingram.

Może tak być, zawsze uważałem że wysokim łatwiej wejść do ligi zdecydowanie, zwłaszcza z takim jak Porzi skillsetem. O "kontuzjogenności" (żartuję Matek ;-) ) Kristapsa nie będę pisał, bo DLO to wcześniej dopadło + zły timing dość.

+ w sumie jak się zastanowić to nie wiem czy NYK nie byli w ostatnich 3 latach najrzadziej oglądanym przeze mnie teamem w NBA, nie potrafiłem zdzierżyć Melo, nie potrafię Hardawaya i Kantera.

Wystarczą mi własne demony (MozgoDengoKCPy,o  Tylerze Ennisie nie wspominając). A co Porzingisa oglądałem to mnie nie zachwycał [aż tak].

Obecnie przykładowo nie oglądam jak nie muszę (LAL/BKN) Magic, bo na widok Elfrida Paytona o mało nie dostaję torsji.

Edytowane przez january

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on, Adams i koszulki zrobili 47 wygranych w poprzednim sezonie. To tyle, co Lakers między 30 grudnia 2014, a 10 lutego 2017. Nawet sobie nie wyobrażam, jakie byłyby tu zachwyty, jakby Lakers byli aktualnie w sytuacji Thunder:)

lol a jakie znaczenie w kontekście przyszłorocznych Thunder i Lakers ma to ile meczów jedni i drudzy wygrali w przeszłości?

Tak dla zabawy latem Lakers podpisują PG, a Thunder jakiegoś KCP reszta składów taka jak teraz który zespól Twoim zdaniem konczy wyżej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie róbmy z Harta nagle prospekta na lata. Dobry koles(moze) ,8-10  w rotacji.

Dlaczego?

Serio, czego mu brakuje pod względem skillsetu żeby zostać starterem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hart teraz jest hot, jak będzie miał trochę gorszy okres rzutowo to na pewno trochę inaczej będzie odbierany, ale gosc ma zadatki na dobrego obrońcę, bardzo dobrze zbiera i nie potrzebuje piłki. Na pewno ma potencjał na solidnego rolesa.

Pisanie, że Randle może będzie mógł grać z ławki w PO teamie jest idiotyczne, on już teraz mógłby być starterem w zespole grającym w PO.

Jestem bardzo ciekawy jak Lakers będą wyglądali po powrocie Balla, teraz wygląda to bardzo fajnie, ale boję się że Ball po kontuzji będzie miał problemu z rzutem przez co pojawi się trochę problemów w ataku. W obronie powinno dalej być w porządku, bo Ball dobrze broni. Ale i tak chyba najważniejsze jest, żeby Hart po powrocie Balla został w S5, a KCP powędrował na ławkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście Ball nie pali się aż tak bardzo do tego rzucania.

Ja liczę na to, że przy Lonzo odbuduje się Kuzma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hart teraz jest hot, jak będzie miał trochę gorszy okres rzutowo to na pewno trochę inaczej będzie odbierany, ale gosc ma zadatki na dobrego obrońcę, bardzo dobrze zbiera i nie potrzebuje piłki. Na pewno ma potencjał na solidnego rolesa.

Jego obecna gra jest potwierdzeniem tego co pokazywał w college'u. A i tak nie zaprezentował jeszcze wszystkiego, bo w Villanova pełnił też rolę kreatora.

Hart ma rzut, minięcie, jest świetnym finisherem, zbiera, broni kilka pozycji. Patrzę na gości jak KCP, Bradley, Wes Matthews, którzy od lat są starterami i zastanawiam się, czego Joshowi brakuje w porównaniu z nimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie tak prześledziłem ruchy i ogólnie muszą się pozbyć Clarksona, ale nie wiem co z tym kontraktem Denga..?

Jeśli Lakers uderzają po PG to przy utrzymaniu Randla to jest Ball i Ingram, PG lub Ingram by któryś z nich musiał być przesunięty na na dwójkę (SG) i tutaj bardziej widzę w tej roli PG. I tak naprawdę zostaje do obsadzenia rola centra - Lopez - tylko za rozsądną kasę.. Marzyłby mi się Cousins, ale pewnie kasy nie styknie i ta kontuzja .. może nawet pół sezonu bez niego.. 

Ale kurde pomarzyć taka piątka (Ball, George, Ingram, Randle, Cousins) - to spokojnie drużyna na półfinał konferencji, a może i finał konferencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hart ma rzut, minięcie, jest świetnym finisherem, zbiera, broni kilka pozycji. Patrzę na gości jak KCP, Bradley, Wes Matthews, którzy od lat są starterami i zastanawiam się, czego Joshowi brakuje w porównaniu z nimi.

Osobistych i doświadczenia :)

Nie wiadomo też jak to będzie z samym rzutem, bo na początku sezonu Hart potrafił zapakować pięknego airballa, a teraz pakuje trójki z odejścia w narożniku. Na pewno nie jest tak słaby jak wcześniej, ale wątpię też, żeby obecna forma utrzymała się do końca sezonu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy na początku sezonu mogły wynikać z procesu przestawiania się na dystans trójki w NBA. Czas pokaże.

Edytowane przez Jendras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w kwestii mlodych, z ocenami trzeba sie wstrzymac i poczekac, szczegolnie kiedy taki hart wskakuje do s5, zalicza 3 spotkania takie, ze szczeka opada. nie ma opcji, zeby takie statsy i % utrzymal, pytanie, jak bedzie gral za rok/2 lata?

on i kuzma maja w sumie duzo wieksze doswadczenie w ncaa. hart nawet costam wygral z villanova:p wiec byc moze nie bedzie duzego spadku, takiego, ktory zmusi nas do szukania wsrod innych graczy kogos do grania. zobaczymy. wazne, ze dostaje minutu i mam nadzieje, ze po powrocie lonzo, wciaz bedzie gral to co pokazuje teraz.

jestem cholernie spokojny o ten trade deadline. i w sumie dobrze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lonzo Ball and his girlfriend, Denise, are expecting a child!

A niby ciąża to nie choroba (kontuzja) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lonzo Ball and his girlfriend, Denise, are expecting a child!

A niby ciąża to nie choroba (kontuzja) ;)

zakładając, że to syn Lonzo i wnuk Lavara to jest spora szansa, że akurat jak Lonzo skonczy kariere to Lonzo Jr. zastąpi go w S5

Edytowane przez wygnaniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.usatoday.com/story/sports/nba/2018/02/07/thunder-gambling-paul-george-russell-westbrook-pairing/317686002/

PG:

“Well, I mean I'm happy here,” George said. “I'm happy here. I'm happy with this group. At the end of the season, it's still on my decision on what I need to do for my family. That has nothing to do with my happiness here though. I've been really happy. It's a great organization to be a part of, but again, you know, I don't want people looking at this and (saying) like, 'Hey, because he said it's his happiness at the end of the day (that he’s definitely re-signing).

“I don't know if whether I'm going to LA, or what I'm going to do this offseason. But I can say I am happy about being here. I'm happy with playing with Russ, happy with playing with Melo, and this organization. This front office has shown what they can do to go get pieces and how active they are about winning.”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

So far, the Lakers have turned down several teams offering second-round picks for Julius Randle, league sources tell ESPN. No one will offer a first with him headed into restricted free agency.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.usatoday.com/story/sports/nba/2018/02/07/thunder-gambling-paul-george-russell-westbrook-pairing/317686002/

PG:

“Well, I mean I'm happy here,” George said. “I'm happy here. I'm happy with this group. At the end of the season, it's still on my decision on what I need to do for my family. That has nothing to do with my happiness here though. I've been really happy. It's a great organization to be a part of, but again, you know, I don't want people looking at this and (saying) like, 'Hey, because he said it's his happiness at the end of the day (that he’s definitely re-signing).

“I don't know if whether I'm going to LA, or what I'm going to do this offseason. But I can say I am happy about being here. I'm happy with playing with Russ, happy with playing with Melo, and this organization. This front office has shown what they can do to go get pieces and how active they are about winning.”

nie wygląda to na słowa gościa, który jest przekonany do zostania w OKC.

Jak dla mnie Thunder musieliby zaliczyć naprawdę fajny run w PO żeby w lipcu nie podpisał z Lakers (bo chyba tylko te dwie opcje wchodzą w grę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PG:

http://24hoursofhappy.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

George generalnie od początku sezonu gada to samo - że w Thunder jest fajnie, ale niczego nie deklaruje. Takie pierdu pierdu, ani w jedną ani w drugą. Jedyny mocniejszy przekaz to z tym Westbrookiem w kontekście ASG. 

Dlatego też nie kupuję tego artykułu Woja, że Lakers zmieniają plan, którego pieczołowicie się trzymali od roku, bo George powiedział w wywiadzie, że jest szczęśliwy w Oklahomie.

Pozostaje spokojnie czekać i tyle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale taka prawda, że Ingram to sky is the limit i to akurat było wiadome od początku. Strasznie zaniżana jest jego wartość jako prospekta.

Jego rozwój bardzo przypomina rozwój Giannisa, mam nadzieję, że w trzecim i czwartym sezonie będzie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jego rozwój bardzo przypomina rozwój Giannisa, mam nadzieję, że w trzecim i czwartym sezonie będzie podobnie.

O tym każdy marzy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi