Skocz do zawartości
Reikai

Boks

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie niezbyt wiele da się ugrać Głowackiemu prawnie i ten werdykt zostanie. 

Ale niech ten Kubańczyk wyłączy Łotyszowi światło mocniej niż Amerykaninowi w półfinale. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To fakt, Głowacki najprawdopodobniej zostanie z niczym. Protect yourself at every time - żelazna zasada przekazywana przez sędziego zawodnikowi. Można tym łatwo wytłumaczyć zachowanie Briedisa (choć wiadomo, że na jego zachowanie nie ma żadnych wymówek). Poczuł cios w tył głowy (który prawdopodobnie nawet nie był silny, nie widać by Briedis ucierpiał, choć co my możemy wiedzieć), więc oddał łokciem co jest już ogromnym faulem, ale rolą promotora/osób z otoczenia jest excusowanie zachowania Łotysza. Promotor Briedisa sprytnie wspomniał o ciosie Krzyśka w tył głowy i nazwał tę sytuację "faul za faul". Fiodor Czerkaszyn powiedział, że po ciosie łokciem Krzysztof nie wiedział co się w ogóle dzieje i zapewnienie sędziego o tym, że może kontynuować walkę było być może nieświadome. Główka na pewno walczył później pod wpływem emocji, co odbiło się na knock-downach. Szkoda Krzyśka, w najgorszym scenariuszu Główka może nie wrócić nawet w 3/4 do swojej najlepszej dyspozycji.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...