julekstep 11562 Napisano 7 Października 2022 Teraz, P_M napisał: Jesteś solipsystą? Clue nie zrozumiałeś nadal. dopisałem wyżej to o czym Ty piszesz (odrzucenie wiary w Boga i koniec) to brzmi raczej jak nihilizm (ale wątpię żeby nihiliści organizowali w związku z tym jakieś fora, konferencje itp ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1708 Napisano 7 Października 2022 18 minut temu, julekstep napisał: a odrzucenie wiary w Boga bez dania niczego w zamian to bardziej brzmi jak jakiś nihilizm Dlaczego? Musi być coś w zamian? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
julekstep 11562 Napisano 7 Października 2022 1 minutę temu, P_M napisał: Dlaczego? Musi być coś w zamian? nie musi -> nihilizm ale jak ktoś wojuje w imię swoich przekonań ('obowiązek misyjny') to już raczej nie jest nihilistą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1708 Napisano 7 Października 2022 3 minuty temu, julekstep napisał: nie musi -> nihilizm ale jak ktoś wojuje w imię swoich przekonań ('obowiązek misyjny') to już raczej nie jest nihilistą Pewnie musiałbyś doprecyzować jak definiujesz nihilizm. Przekonania można mieć różne niekoniecznie związane z religią/istnieniem bóstw. Ja tu nie wojuje w ramach żadnych przekonań, natomiast staram się prostować pewne rażące błędy w dyskusji, bo takowego babolca walnąłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7517 Napisano 19 Października 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1708 Napisano 19 Października 2022 7 minut temu, RappaR napisał: Czyli @fluber to Jaro. Uszanowanko Panie Prezesie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6183 Napisano 19 Października 2022 Jeszcze Gierek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 9560 Napisano 29 Listopada 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 29 Listopada 2022 Nic o kopercie? Może blikiem, nowocześnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 9560 Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Cardi napisał: Nic o kopercie? Może blikiem, nowocześnie. no ta, ale weź teraz daj 5 dych... ciekawi mnie też te "pieczywo białe bez dodatków" Edytowane 30 Listopada 2022 przez LeweBiodroSmoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptak 853 Napisano 30 Listopada 2022 4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał: no ta, ale weź teraz daj 5 dych... ciekawi mnie też te "pieczywo białe bez dodatków" No bułka, bagietka bez jakiś ziaren. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LeweBiodroSmoka 9560 Napisano 30 Listopada 2022 bułka, to była kiedyś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10122 Napisano 30 Listopada 2022 7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał: Jakbyście za dzieciaka nigdy nie byli u babci... Gościu odwiedza takich 30 codziennie przez miesiąc. Każdy ksiądz powinien takie ogłoszenie dawać przed kolęda, bo dalej część ludzi przyjmuje księdza po kolędzie jakby przyszedł do nich na wesele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6183 Napisano 30 Listopada 2022 7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał: ludzie głupi to ich tak traktuje Zobaczcie co nawrócenie robi z bani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolader 915 Napisano 30 Listopada 2022 15 godzin temu, Koelner napisał: ludzie głupi to ich tak traktuje Zobaczcie co nawrócenie robi z bani Przecież to bot konto na zamówienie pisiorow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 1128 Napisano 1 Grudnia 2022 W dniu 30.11.2022 o 06:39, Koelner napisał: ludzie głupi to ich tak traktuje Przez ostatnie 18 lat miałem z tym spokój , najpierw w Stanach, gdzie nie ma przymusowej wizyty , później pandemia.,Niestety teraz Freedom from Religion się chyba dla mnie skończy.,Jedyna nadzieja to to wyjazd do Wietnamu, ale tam lecimy pod koniec stycznia i obawiam się , że to może być za późno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10122 Napisano 1 Grudnia 2022 46 minut temu, mayor napisał: Przez ostatnie 18 lat miałem z tym spokój , najpierw w Stanach, gdzie nie ma przymusowej wizyty , później pandemia.,Niestety teraz Freedom from Religion się chyba dla mnie skończy.,Jedyna nadzieja to to wyjazd do Wietnamu, ale tam lecimy pod koniec stycznia i obawiam się , że to może być za późno Jakiej przymusowej wizyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 7822 Napisano 1 Grudnia 2022 Do Wietnamu? Chcesz być poza religia to do Watykanu. Kraju bankierów i finansów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cardi 2204 Napisano 1 Grudnia 2022 Wietnam to jakaś nowa moda jak Tajlandia kilka lat temu? Na instagramie widziałem przynajmniej czwórkę znajomych, którzy w tym roku byli akurat w Wietnamie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONGER01 1320 Napisano 1 Grudnia 2022 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach