Skocz do zawartości
lorak

[E-NBA] DYSKUSJA

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj jak patrzyłem wieczorem to antek jeszcze nie wybrał. Więc mam czas do wieczora lekko ;)

i wtedy wybiorę a teraz zbijam na uczelnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antek wybrał wczoraj przed południem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę już wklejał cytatu.

Ale co do tych zniszczeń poczynionych przez przeciwników na Tayu

2003/04

WCF Kobe 24.5 (22.6) -1.9

2004/05

Tay 13.8

ECF Wade 24.1 (25.8) +1.7

WCF Ginobili 20.8 (18.7) -2.1

2005/06

Tay 16.4

ECF Wade 27.2 (26.6) -0.6

ESF L. James 30.8 (26.5) -4.3

Mapa jest prosta pierwsza liczba to średnia w Playoffs, druga to średnia w meczach przeciwko Detroit. No i ogólnie aż tak źle to nie wypada biorąc pod uwagę, że ofensywny skill takiego Wada czy też Jamesa możemy spokojnie porównywać do MJ-a w swoich prime latach. A szczególnie to, że podobno Manu niszczył w WCF 2005/06 jest dalekie od prawdy, zarówno liczby na to nie wskazują jak również sam obraz gry, który akurat dość dobrze pamiętam. Bo jeżeli Manu uważany przez połowę forum za gracza o nadprzyrodzonych umiejętnościach wali 18.7 PPG, a na wysokość tej średniej zaważają dwa pierwsze mecze gdzie rzuca 25,26 punktów, no to chyba kolega lekko przekłamuje obraz Princa.

Ja wiem, że na tym forum nie szanuje się często i gęsto nagród i honorów rozdawanych w NBA ale było nie było to Tay 4 razy pod rząd został wytypowany do drugiego składu ALL Defensive (3 razy ustępując na swojej pozycji Bowenowi, to akurat nie wstyd:)) .

A co do MATRIXA to była dla mnie druga opcja na rezerwowego SF-a z solidnym potencjałem defensywnym. Cyferki są na jego korzyść jednak nadal uważam, że to Tay jest lepszym obrońcom.

nie wiem zupelnie po co mi dajesz statsy manu z WCF z 2005, moze ktos mi to wyjasni ?

nie wiem do konca po co mi podajesz, ze manu byl najlepszym strzelcem spurs w POLOWIE wygranych meczow serii finalowej - to chyba dosc sporo, no nie ? byc moze gdyby w chociaz jednym prince go powstrzymal, to jechali by do detroit z 1-1? - no chyba ze po to, zeby przyznac mi racje, to ok

nie wiem wogole po co statsy z pojedynczych serii PO bez dopasowania do pace czy innych tego typu kombinacji - gdzie ilosc possesions spurs w serii z suns czy lakers w seriach z timbs a w seriach z pistons pewnie roznila sie dosc znaczaco, wiec trudno wogole porownywac wyniki typu ppg

poza tym jak juz wspominalem Marion dodatkowo moglby sie przydac do krycia jakichs pojebanych PG - no ale to Twoj sklad, ja po prostu uwazam ze prince jest od wielu lat znacznie przereklamowany

do tego uwazam ze Marion jest niedoceniany [zwlaszcza na tym forum]

no i to w sumie tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w południe napisał, że ma zapierdol i wybierze wieczorem edytując post ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dobra, powoli kończymy. Na jakich zasadach gramy, kto losuje pary, ile czasu na gemaplan, a ile czasu na odpisanie. Wiadomo juz coś czy przed majem nie da rady skończyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ze manu byl najlepszym strzelcem spurs w POLOWIE wygranych meczow serii finalowej"

2 z 7 meczy jak na tak cenionego na tym forum SG to bez rewelacji.

"nie wiem wogole po co statsy z pojedynczych serii PO bez dopasowania do pace czy innych tego typu kombinacji"

Masz rację. Tylko, że ty swoich wcześniejszych twierdzeń nie poparłeś żadnym faktem, tylko stwierdziłeś ogólnikowo że został roz*ebany przez Manu. Czego ja osobiście nie pamiętam, a akurat tą serię wówczas śledziłem.

"poza tym jak juz wspominalem Marion dodatkowo moglby sie przydac do krycia jakichs pojebanych PG - no ale to Twoj sklad"

Masz rację, że to mój skład. I trzeci wybór rezerwowego będzie wyborem kogoś kto może kryć dowolnego PG:) przeciwnika o ile dotrwa ta postać do mojego wyboru.:).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejna osoba się nie wyrabia w 24h zdaje się. jedziemy dalej.

widać, że zajawka już się trochę wypaliła.

jestem za drabinką i jednym gameplanem bez adj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Net mi padł, sorry panowie. Zaraz coś wybiorę na biegu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiera lepkie ręce "Sugar Raya" :)

4 x All-Star Game

2 x All-Defensive Team

3 x lider ligi w przechwytach

1 x lider ligi w asystach

4 średnia przechwytów w lidze w historii

Jak to gdzieś przeczytałem "Trible-Double machine".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniec draftu... Nareszcie, mam mega skład :D

Udało się Bucka wyciągnąć:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To najpierw robimy power ranking, co? Myśle, że powinien go poprowadzić ktoś z tamtej grupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej podstawie sie robi power ranking? suma statystyk wszystkich graczy czy jak?

Bo nie wiem na jakiej zasadzie się to odbywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej podstawie sie robi power ranking? suma statystyk wszystkich graczy czy jak?

Bo nie wiem na jakiej zasadzie się to odbywa.

Wszyscy przesyłają swoje klasyfikacje składów i na tej podstawie robimy ostateczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście bez swojego składu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko fajnie jakby wszyscy uzupełnili składy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie uzupełniłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajmę się tym powerrankingiem i ew. losowaniem grup.

PM albo malas456@gmail.com

Przesyłajcie mi ranking 15 drużyn, bez swojej.

Proponuje punktancje

1 m-ce- 20 pkt

2 m-ce- 15 pkt

15 m-ce -1 pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciw power rankingowi - to jest praktycznie koniec zabawy, potem w matchupach nikt na gameplan nie będzie patrzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zróbmy Gameplany, wszyscy w jednym temacie, takie w miarę uniwersalne i obszerne, a dopiero potem power ranking.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie spokoj z power rankingiem.

W jednym temacie- przedstawienie swojego składu, przybliżenie mniej znanych graczy i mniej wiecej opisana taktyka. Ktoś losuje drzewko. Powstaja tematy na każdy mecz i tam każdy wpisuje gameplan + ewentualnie rebutal. Dalej głosowanie i heja.

Raper ma racje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi