Skocz do zawartości
lorak

[E-NBA] DYSKUSJA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Mam kilku graczy na oku, teraz pewno mi ich podprowadzicie przed wyborem albo okaże się, że nie wiem na kogo sie zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzieliscie Danny Gragera w all time drafcie ?? :lol: gratulacje

Calogero a ty grasz 4 pilkami ?

Gilbert Arenas ? naprawde ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam oj tam. Czepiasz się a sam latasz z Gervinem myśląc, że jest dobry w defensywie i Amare :P No dobra... koniec uszczypliwości :)

Jedziemy panowie dalej z tym draftem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzieliscie Danny Gragera w all time drafcie ?? :lol: gratulacje

Calogero a ty grasz 4 pilkami ?

Gilbert Arenas ? naprawde ?

nie żartuj ai, wystarczą spokojnie dwie :] ten melo jest strasznie z dupy, ale rzuci i wjedzie, i piłę przeprowadzi w razie czego. na boisku nigdy nie będzie grało razem trio: Price, Wade i Melo więc jak w Miami potrafią jakoś się dzielić, u mnie też się nauczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quester, jaja se robisz? :?

Twój pick czeka już 22h, a Ty w między czasie udzielasz się w innych tematach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahahahaa Pressey poszedł tu tylko dlatego, że Bastek go wciągnął.

dokladnie

a mariona jak w e-b nikt nie wybral tak tu tez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariona nie wybrał nikt dla tego, ze przy tych wszystkich all defensive, marion ze swoim rzutem z klatki piersiowej zaliczałby 10 czap na mecz...

A co do Presseya, to jak już wspominałem pasował mi do koncepcji i to co mówił w poprzednim temacie bast na jego temat, nawet nie wiem dokładnie co mówił, nie miało na mój wybór żadnego wpływu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Marionem jest ten problem, że się kiepsko nadaje do All-time składów. Na PF zostaje zjedzony. Na SF ludzie szukają zawodników wszechstronnych, którzy nie są dziurą w żadnym aspekcie gry, albo wyspecjalizowanych zadaniowców. Kogoś kto rozegra, poda, sam sobie wykreuje, dobrze pobroni albo świetnych stopperów, trójkowiczów, itp.

Marion w ataku jest totalnie uzależniony od innych, a zadaniowców jest wielu lepszych.

Czy mój Peja jest lepszy od Mariona? Nie. W warunkach all-time jest jednak bardziej przydatny, jak choćby Odom, który w porównaniu do Mariona może stworzyć przewagę na rozegraniu swoim wzrost/PM skills lub pod koszem swoją szybkością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marion sie zayebiscie nadaje do all time skladow, uzasadnienie napisze kiedys indziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wykluczam wybrania Mariona. Ale to jest albo 7 runda albo w ogóle. Bez przesady, że taki z niego all-timer.

Żeby być przydatnym w moim składzie musiałby biegać z 4 super shooterami(co akurat da się załatwić :])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wykluczam wybrania Mariona. Ale to jest albo 7 runda albo w ogóle. Bez przesady, że taki z niego all-timer.

Żeby być przydatnym w moim składzie musiałby biegać z 4 super shooterami(co akurat da się załatwić :])

bastek jest imho bardzo cennym uzytkownikiem na tym forum

natomiast jego propaganda spejsingu zrobila widze niektorym wode z mozgu

co do 'taki z niego all-timer' to w waszym drafcie widze takie kwiatki jak np.

larry johnson 95-96

peja stojakovic

tay prince ????

ja wiem ze dobiera sie pod wzgledem fitu w danej ekipie, ale te nazwiska ktore rzucilem to stoja duzo nizej od mariona [wiec te nazwiska to tak luzno rzucone, nie zeby 'marion w ich miejsce pasowalby lepiej']

hmm jak tak patrze na sklady to temu koledze co wybral prince'a marion pasowalby ZDECYDOWANIE bardziej

a bad boys rozumiem ze sie pomylil przy wyborze lat dla LJa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że Mariona można wybrać, ale jak pokazują oba drafty nie jest specjalnie poszukiwany i jakiś tego powód jest, a w jego przypadku nie wierzę w bzdurną gadkę: ebasket to, ebasket tamto.

Marion to jest TA era koszykówki, każdy zna doskonale jego umiejętności i wady, więc bez problemów może ocenić jego przydatność. Poza tym nasz draft różni się tym od ebasketu, że faworyzowani są raczej gracze ostatniej dekady, więc to jest kolejny argument, że u nas każdy ocenił Mariona własnym procesorem.

Poza tym...nie pierwszy raz pojawia się tekst, że ponownie powiem "ebasket to, ebasket tamto" a enba rżnie jak na maturze (zaraz nam tu getto stworzą chłopaki, brońmy się!), a tymczasem to widzę góra 4 forumowiczów (nie ebasket), którzy byliby wstanie tak wpłynąć na ciemną masę enba, (jak i wszystkich innych zresztą) i zmanipulować nasz draft jak kościół swych biednych wiernych. Nie chciało im się jednak i tylko Presseya można o to posądzić (choć podobno nie trzeba).

Do broni!

Wiem, wiem idę już sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogóle nie brałem pod uwagę wyboru Mariona. W kontekście all time ten człek mi nie pasuje. Nie pasuje mi do niczego. Dobrego obrońcę znaleźć nie problem, a Marion do ataku nic nie wnosi. Potrafi w zasadzie tylko biegać do kontr i żerować na podaniach od innych. Nigdy nie był diffrence makerem. Wybrani tutaj PF go niszczą fizycznie, a na SF szukałem graczy uniwersalniejszych , wnoszących dużo więcej w inne aspekty gry.

Zresztą SFów mam już skompletowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja myśle nad tym typkiem. Potrzebuje defenswnego 3-4 właśnie kombinowałem z Marionem. Iguadole mi skradli złoczyńcy.

Ai3 Gilbert Arenas. Tak naprawdę.

C - Bogut 10

PF- Amare 05

SF - Carmelo 08

SG - Bruce Bowen 03

G - Magic 87

Bench - Gerwazy 77

Bench- Dennis Johnson 84

Bench-McHale 86

Dziękuje to mówi samo za siebie. Swoją drogą zaczynam się cieszyc. Powiedz mi jeszcze, że odpadne w pierwszej rundzie. A najlepiej jak mnie utwierdzisz w przekonaniu, że Dwight dostanie DPOTY to nawet stówki nie stracę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mam problem ;/ milion pomysłów i nie mogę się zdecydować. Wybiorę jakoś jutro ok.12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepiej jak mnie utwierdzisz w przekonaniu, że Dwight dostanie DPOTY to nawet stówki nie stracę. :)

Siema :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem roya w 8 ; | trzeba będzie pomyśleć nad kimś innym na pg/sg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Na Roya zdecydowałem się w ostatniej chwili. A w grę wchodziło aż kilu graczy. Oby jeden z nich się ostał do 8 rundy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja też tak miałem z colemanem :) miałem 3 wysokich i do ostatniego momentu nie wiedziałem kogo brać. Wziąłem silnego czarnucha a to, że głupi był to już inna sprawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi